Een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren als organisatie: 4 redenen om het te doen

Geschreven door Eivissa op 22-11-23
Een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren

Inhoudsopgave

Introductie

Sluit het jaar af met een unieke nieuwjaarsborrel of kerstborrel voor jouw organisatie!
Een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren

Introductie: waarom een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren?

Het einde van het jaar nadert en de sfeer begint langzaam te veranderen! Het einde van het jaar is niet alleen een moment om projecten af te ronden en de laatste losse eindjes aan elkaar te knopen. Het kan als organisatie ook het moment zijn om terug te blikken, successen te vieren en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren is een geweldige manier om jouw organisatie een boost te geven!

In deze blogpost duiken we in vier redenen waarom een zakelijke kerstborrel of nieuwjaarsborrel veel meer is dan een doorsnee kerstborrel. Van het versterken van teambanden tot het in het zonnetje zetten van goede prestaties. Met een sterk zakelijk event creëer je een positieve bedrijfscultuur. Én er liggen ook zakelijke kansen wanneer je besluit een bedrijfsborrel te organiseren. Hieronder lees je 4 redenen om een nieuwjaarsborrel of kerstborrel organiseren als organisatie!


Teamgevoel

Teamgevoel creëren

Een kerstborrel of nieuwjaarsborrel organiseren is een uitstekende manier om de teamgeest te versterken en een positieve werksfeer te creëren in jouw organisatie. Je wilt dat medewerkers met plezier samen werken en op elkaar kunnen bouwen. Tijdens een goed event leren medewerkers elkaar informeel beter kennen. Samen borrelen, ervaringen opdoen en wellicht goed feesten zorgt voor een sfeer die ook op de werkvloer merkbaar is.

Het delen van persoonlijke verhalen, lachen om gedeelde herinneringen en samen proosten op het volgende jaar stimuleert een unieke band tussen teamleden. Dit bevordert niet alleen de werksfeer, maar ook een soepelere samenwerking en een positieve houding in het nieuwe jaar. Als medewerker wil je ook het gevoel hebben dat je wordt gewaardeerd. Een tof event draagt hieraan bij. Met een mooi evenement geef je de motivatie en loyaliteit van medewerkers een boost. Kortom, een bedrijfsborrel is essentieel om de teamgeest te versterken en een hechte en positieve werksfeer te bevorderen.


Het vieren van prestaties

Het vieren van prestaties

Successen moeten gevierd worden. Het organiseren van een speciaal evenement is de ideale manier om als bedrijf mijlpalen van het afgelopen jaar te vieren. Een kerstborrel of nieuwjaarsborrel moet natuurlijk leuk zijn, maar terugblikken of dieptepunten en hoogtepunten is net zo belangrijk. Medewerkers merken en leven ook mee wanneer de organisatie in zwaar weer zit. Hoogtepunten zijn daarnaast mede te danken aan de prestaties van medewerkers. Een nieuwjaarsborrel of kerstborrel is een mooi moment om dit uit te spreken.

Dus, of het nu gaat om het behalen van doelen, het afronden van projecten of het overwinnen van uitdagingen, het verdient allemaal een moment van erkenning. Door deze successen te vieren tijdens een bedrijfsborrel geef je niet alleen een welverdiende pluim aan individuele prestaties, maar versterk je ook het gevoel van trots en saamhorigheid binnen het hele team.

Een blik op de successen van het afgelopen jaar kan bovendien als inspiratie dienen voor de doelen en ambities van het nieuwe jaar. Het creëert een positieve mindset en motiveert het team om samen nieuwe hoogten te bereiken.


Netwerkkansen

Netwerkkansen en nieuwe opdrachten

Afhankelijk van de grootte van je organisatie kun je ook klanten uitnodigen voor jouw kerstborrel of nieuwjaarsborrel. Het gebeurt zelfs vaak dat klanten helemaal centraal staan tijdens een bedrijfsborrel. En de medewerkers dan?

Een echt goede bedrijfsborrel stimuleert een positieve sfeer onder werknemers én houdt bestaande klanten verbonden met jouw organisatie. Daarnaast is het ook een kans om nieuwe klanten of leads te leren kennen. Stimuleer bestaande klanten bijvoorbeeld om een zakelijke +1 mee te nemen!

Medewerkers erkenning geven is stap 1. Maar wanneer je dit doet in het bijzijn van klanten maak je helemaal impact. Daarnaast geef je klanten het gevoel dat ze samenwerken met een oprechte organisatie die goed voor zijn mensen zorgt. Een evenement voor medewerkers en klanten is dus een mooie kans om impact te maken op je netwerk.


Deel nieuwe doelen

Deel nieuwe doelen en een duidelijke visie

Naast het vieren van succes, stimuleren van een positieve werksfeer en nieuwe leads leren kennen is een nieuwjaarsborrel of kerstborrel hét moment om de toon te zetten voor het nieuwe jaar. Wanneer je klanten en medewerkers verbonden wilt houden als organisatie, dan is het belangrijk dat je een visie creëert en deze ook uit blijft dragen. Een evenement is het perfecte moment om deze visie weer te delen met iedereen die betrokken is met jouw organisatie. Waarom zet iedereen zich elke dag in voor jouw organisatie? Medewerkers en klanten zoeken betekenis in hun werk. Een doel om voor te werken, al is het niet altijd even leuk, zorgt voor doorzettingsvermogen en motivatie. Omdat iedereen weet waarvoor ze het doen.

Een bedrijfsborrel is dus niet zomaar een feest of gezellige middag; het is een strategische zet om het team te inspireren en te motiveren voor wat komen gaat. Het is een krachtige start van iets nieuws. Het zet een positieve toon die de komende maanden zal resoneren, en het belooft een jaar vol succes, samenwerking en plezier voor het hele team. Bedenk dus goed van tevoren welke doelen je als organisatie wilt behalen in het nieuwe jaar en waarom deze doelen ertoe doen.

Conclusie

Dat waren 4 belangrijke redenen om een nieuwjaarsborrel of kerstborrel te organiseren als organisatie. Hier zie je ze nog een keer op een rij:

  • Teamgevoel creëren
  • Het vieren van prestaties
  • Netwerkkansen en nieuwe opdrachten
  • Deel nieuwe doelen en een duidelijke visie

Een bedrijfsborrel is meer dan alleen een jaarlijkse traditie. Het is een investering in de teamdynamiek, de bedrijfscultuur en het succes van het komende jaar.

Door samen te komen, successen te vieren, en vooruit te kijken naar nieuwe uitdagingen, creëer je een positieve werksfeer.

Dus, waar wacht je nog op? Het organiseren van een borrel is niet alleen een feest, maar een strategische zet om een positieve impuls te geven aan je bedrijf. Laten we samen het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar verwelkomen met mooie samenwerkingen en een positieve sfeer voor het hele team. Proost op een geweldig nieuw jaar! 🥂

Natuurlijk schrijven we deze blogpost niet voor niks! Bij Eivissa helpen wij je graag met het organiseren van een succesvolle zakelijk borrel. Of het nou een kerstborrel, nieuwjaarsborrel, oudejaarsborrel of ander event is.

Zoek je tips over wat je niet moet vergeten tijdens het organiseren van een evenement als organisatie? Lees onze blogpost over het organiseren van een succesvol zakelijk evenement!


Contact

Benieuwd naar onze evenementenlocatie? Bekijk de Eivissa! Of volg ons op Instagram!